Ga naar de inhoud
Home » Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, heb je veel opties om uit te kiezen. Ben je gek op de sfeervolle looks van hout, dan beperk je het aantal keuzes al enigszins. Maar ook hier blijven de ontwikkelingen elkaar opvolgen: de ene houten vloer is de andere niet in de huidige markt. Wil je een echte houten toplaag, maar wel een makkelijk te leggen vloer met een minimale werking? Dan is een duoplank misschien wel precies wat je zoekt.

Waarom is dit soort vloeren zo populair, en wat zijn de voordelen ten opzichte van andere soorten houten vloeren? We zetten de pluspunten voor je op een rij!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Veel mensen zijn gecharmeerd van de warmte die een echte houten vloer met zich meebrengt. Bij een duoplank vloer is je toplaag nog altijd van massief hout, en geniet je dus wel van de uitstraling van een echte houten vloer! Het multiplex dat de onderste helft van je vloer vormt, doet op geen enkele manier af aan het charisma van de toplaag.

+ Tot wel 80% minder werking

Het voordeel van de onderlaag van multiplex is dat je vloer aanzienlijk minder werkt. De samenstelling uit twee afzonderlijke lagen zorgt ervoor dat de vloer vormvast is en minder krimpt en uitzet bij temperatuurs- en luchtvochtigheidsverschillen. En dat komt de levensduur van je vloer weer ten goede!

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Een duoplank vloer kun je leggen op de manier die het beste bij jou of het beste bij de ruimte past. Verlijmen met de ondergrond is een uitstekende optie, maar ook zwevend leggen is zeker een mogelijkheid. Het ligt dus helemaal aan je eigen voorkeuren op welke manier je de duoplank vloer gaat plaatsen!

+ In vele stijlen te verkrijgen

Ga je voor een klassieke eiken vloer, of bijvoorbeeld een warme merbau vloer? Bijna iedere houtsoort is wel als duoplank te verkrijgen. Zo kies je altijd een stijl die makkelijk aansluit bij de rest van je interieur! Ook verschillende legpatronen blijven binnen handbereik: je kunt voor traditionele rechte planken in wildverband kiezen, maar ook een speels visgraatpatroon of een Hongaarse punt zijn bijvoorbeeld mogelijk met duoplank vloeren.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Omdat de werking van de vloer geminimaliseerd wordt, maar de warmte wel goed wordt doorgegeven, zijn duoplank vloeren uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Let hierbij wel op de samenstelling van het hout en het multiplex: bij een té dikke vloer verlies je rendement van je verwarming en dat is natuurlijk zonde. Ga voor maximaal 16 mm gecombineerde dikte.

Als professional een duoplank vloer kopen?

Ben je helemaal overtuigd van de kwaliteiten van een duoplank vloer en wordt dit zonder meer de volgende vloer die jij gaat leggen? Als professioneel vloerenlegger wil je dan een betrouwbaar adres om je vloer bij te bestellen. Een partij die uitsluitend kwaliteit levert, en begrijpt wat jij nodig hebt als vakman of -vrouw! Bestel je duoplank vloer daarom bij Floormade en ontdek alle voordelen en extra’s.