Ga naar de inhoud
Home » Verschil tussen click en plak pvc?

Verschil tussen click en plak pvc?

Wat is het verschil tussen click en plak pvc? En wat zijn precies de voordelen van beide soorten? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Wat is click pvc?

Click pvc is een kunststof vloer die je plank voor plank legt. De planken kun je in elkaar klikken in de lengte en breedte en leg je dus in principe op dezelfde manier als dat je een laminaatvloer legt. Click pvc bestaat uit verschillende lagen en heeft een geluiddempende en egaliserende werking. Is de dekvloer al egaal? Dan is het plaatsen van een ondervloer niet nodig, want één van de genoemde lagen is eigenlijk al de ondervloer. Click pvc is eenvoudig te monteren én te demonteren, waardoor je het zelfs mee kunt verhuizen.

De voordelen van click pvc
  • Kleine oneffenheden van de dekvloer worden weggewerkt door de click pvc planken.
  • Click pvc planken hebben een geluidsreducerende onderlaag, waarmee loopgeluid enorm wordt verminderd.
  • Click pvc planken zijn eenvoudig te leggen (op dezelfde manier als laminaat).
  • Een click pvc vloer is te demonteren en daardoor te verhuizen naar een volgende woning.

Wat is plak pvc?

Plak pvc is een kunststof vloer die je direct verlijmd op een dekvloer. Er wordt dus geen ondervloer geplaatst die eventuele oneffenheden op kan vangen en weg kan werken, dus het is erg belangrijk dat de dekvloer volledig egaal is. Deze moet dus eventueel eerst worden geëgaliseerd. De voordelen van plak pvc zijn dat het materiaal een zeer goede warmtedoorlating heeft, waardoor het perfect geschikt is voor vloerverwarming (er gaat bijna geen warmte verloren) en dat het zeer geluiddempend werkt, waardoor loopgeluiden verleden tijd zijn. Plak pvc wordt tot slot strak tegen de muur gelegd, waardoor plinten niet nodig zijn.

De voordelen van plak pvc
  • Geen ondervloer nodig, omdat plak pvc direct op de dekvloer wordt verlijmd.
  • Zeer goede warmtedoorlating en daardoor perfect voor vloerverwarming.
  • Zeer goede geluiddemping.
  • Omdat plak pvc strak tegen de muur aan wordt gelegd, zijn plinten niet nodig.

Kies jij voor click pvc of plak pvc?

Weet jij al of je voor click pvc of voor plak pvc gaat? Of ben je er nog niet helemaal uit? Houd bij het maken van je keuze in ieder geval goed rekening met je budget, je woonsituatie en de bovenstaande voordelen van de verschillende soorten vloeren. En als je een keuze hebt kunnen maken, kun je jouw nieuwe vloer eenvoudig online bestellen bij Onlinevloershop.nl. Dan geniet je binnen de kortste tijd van een nieuwe click pvc of plak pvc vloer.