Ga naar de inhoud
Home » Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

Als je afhankelijk bent van een rolstoel, dan kan je vrij verplaatsen zomaar een uitdaging worden. Waar je ook heen gaat, jouw rolstoel moet met je mee. En dat zorgt ervoor dat niet ieder voertuig geschikt is om mee te reizen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een grote keuze in rolstoel aangepaste voertuigen, waarmee rolstoelgebruikers zich veilig en gemakkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Mét hun rolstoel! Vandaag lichten we één type voor je uit: de rolstoelbus. Welke mogelijkheden biedt dit type gehandicaptenvervoer, en welke ervaringen hebben andere rolstoelgebruikers en met hun rolstoelbus?

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Een groot voordeel van de rolstoelbus is dat hij dermate aangepast kan worden dat bijna iedereen achter het stuur kan plaatsnemen. Je kiest dus zelf wie er rijdt: jij of een andere bestuurder! Dankzij slimme aanpassingen in de bus kunnen ook sommige rolstoelgebruikers zelfstandig rijden: bijvoorbeeld door het verplaatsen van het gaspedaal, of door een handbesturing aan te leggen.

En rijdt er iemand anders dan de rolstoelgebruiker? Dan zijn er verschillende handigheidjes die het in- en uitstappen met rolstoel een stuk gemakkelijker maken. Zo kan je rolstoelbus uitgerust worden met een oprijgoot of lift, en stabiele vastzetsystemen. Zo ga je met een gerust hart op pad, en kun je binnen een paar minuten al onderweg zijn!

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als rolstoelgebruiker kun je voor jouw aangepaste voertuig vaak gebruik maken van een gereduceerd tarief voor wegenbelasting. Dat scheelt je een aantal tientjes tot enkele honderden euro’s op jaarbasis! De aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting verloopt via de Belastingdienst en je moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet onder meer afhankelijk zijn van een niet-opvouwbare rolstoel of een ander hulpmiddel dat noodzakelijk is voor je handicap, en dat kunnen aantonen middels een doktersverklaring of bruikleenovereenkomst van een vaste rolstoel.

Het is hoe dan ook zeker de moeite waard om het laag tarief wegenbelasting aan te vragen, en je komt er bijna altijd voor in aanmerking met een rolstoelbus!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Benieuwd naar de ervaringen van mensen die een rolstoelbus aangeschaft hebben? Bij Kikkert Rolstoelauto’s hebben ze al vele rolstoelgebruikers weer hun mobiliteit terug kunnen geven met een rolstoelbus die volledig naar hun wens werd ingericht. Wat dit voor deze mensen betekende, lees je terug in hun enthousiaste reviews. Laat je inspireren door deze unieke verhalen!

“ Eindelijk de perfecte rolstoelbus voor onze zoon ”

“Wij waren al enige tijd op zoek naar een geschikte rolstoelbus voor onze zoon. Nu stond onze droombus in de showroom van Kikkert Rolstoelauto’s! Vanaf het eerste contact, tot aflevering zijn we netjes en correct geholpen. De bus bevalt ons prima, nu kunnen we eindelijk weer met z’n allen op pad!”
– Fam. Wouters / de Witte

“ Dit hadden we eerder moeten doen ”

“Door een tweetal progressieve ziektes zit mijn vriendin helaas al een tijdje in een rolstoel. De situatie wordt er niet beter op. Nadat wij eerst ruim 3 jaar gestoeid te hebben met het in de auto krijgen van de rolstoel was het nu tijd voor een degelijke oplossing. Na een zoektocht op internet kwamen wij terecht bij Kikkert Rolstoelauto’s. Daar was een ruim aanbod aan fatsoenlijke rolstoelauto’s en -bussen te vinden. Ons oog viel al heel snel op een nette Opel Vivaro uit 2011, die er uitzag als bijna niet gebruikt.

Na een voorzichtig belletje werd de auto voor ons vastgehouden en een bezoekje was voor dezelfde week nog gepland. Best een rit vanuit Zuid-Limburg, maar zeker de moeite waard. Na een vriendelijk ontvangst hebben we een proefrit met de bus kunnen maken en we waren gelijk verkocht. We hebben dan ook meteen met Jan Kikkert de papieren zover in orde gemaakt, dat de verkoop geregeld kon worden. En een week later hebben we de bus dan ook opgehaald. Wederom een vriendelijk ontvangst, een lekkere kop koffie en een mooi streekpakket op de koop toe ontvangen.

We rijden nu inmiddels bijna 3 weken met de bus en we moeten zeggen: dit hadden we eerder moeten doen! Puur rijplezier, flink veel ruimte, geen gestoei meer met de rolstoel. Deze oplossing is gewoon af! We weten ook nu al zeker, mocht de bus ooit aan vervanging toe zijn, dan rijden we weer met alle plezier naar Drenthe.”
– Frank Witt

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als een eigen rolstoelbus jou als muziek in de oren klinkt, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen in het online aanbod van Kikkert Rolstoelauto’s. Je vindt er niet alleen nieuwe rolstoelbussen, maar ook interessante occasions, die allemaal perfect op jouw handicap ingericht kunnen worden. En vind je niet direct wat je zoekt? Dan kun je ook een zoekopdracht bij ze uitzetten. Ze kunnen je bovendien helpen met het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting, en je bus perfect op maat voor je afstellen!