Ga naar de inhoud
Home » Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

  • Blog

Is jouw interieur blijven hangen in de vorige eeuw? Erger je je al tijden aan bepaalde ruimtes in huis, maar weet je niet hoe je er een moderne draai aan kunt geven? Geen stress! Wij hebben de 3 meest geziene woontrends voor je op een rij gezet. Ook als je helemaal geen verstand hebt van woninginrichting, kun je een aantal elementen aanpakken, die je huis weer helemaal van nu maken!

1) Hout op je vloer

Een knus en gezellig huis verwelkomt je met een warme, unieke vloer. Dat is precies wat een houten vloer je kan brengen! De speelse patronen van hout geven iedere ruimte karakter en gezelligheid. En durf je nog wel een stapje verder te gaan? Kies dan voor een visgraatstructuur of Hongaarse punt als legpatroon.

En kijk je op tegen het onderhoud of de kosten die een houten vloer met zich meebrengt? Tegenwoordig bestaan er ook veel pvc- en laminaatvloeren die met het blote oog niet van echt hout te onderscheiden zijn.

2) Staal en glas: let the sunshine in!

In een modern interieur is er veel plaats voor licht: een ruimtelijk gevoel door het hele huis is absoluut een pre. Hoe je dat simpel teweegbrengt? Plaats elementen van staal en glas, waar je normaal ondoorzichtige deuren en muren zou hebben. Een voorbeeld is je standaard binnendeuren vervangen door modellen van glas en staal: daarmee lijkt iedere ruimte automatisch groter. En je haalt een aantal prachtige moderne eyecatchers in huis!

Ook kun je elementen van staal en glas gebruiken als roomdivider, of simpelweg als decoratief element in grotere ruimtes. Een hele mooie manier om een moderne twist aan je kamer te geven!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Een gevolg van transparantere opzet van je interieur is dat er elementen naar voren komen die normaal gesproken verborgen blijven. Bijvoorbeeld je trap! Heb jij nu een trap die je liever verborgen houdt? Pak deze dan ook eens aan en maak het met een simpele makeover een sieraad voor je huis! Met behulp van overzettreden kun je van iedere soort trap een fantastisch decoratief element maken. Kies voor bijpassende trapleuningen, en licht je vernieuwde trap mooi uit met dimbare verlichting: je weet niet wat je ziet. Simpel en ook nog eens betaalbaar!

Kleine makeover, groots effect

Heb je niet het budget om je hele huis in één keer aan te pakken, of raak je al helemaal in de stress als je aan al dat geklus in huis denkt? Geen zorgen! Door stap voor stap te werken en te beginnen met kleinere projecten, beperk je de chaos in huis en zie je toch snel voortgang. Je houdt het bovendien betaalbaar en kan je projecten inplannen aan de hand van het beschikbare budget.

Een kleine makeover kan een groots effect teweegbrengen, onderschat dat niet! Alleen je vloer, je trap of je binnendeuren aanpakken kan al zorgen voor een behoorlijke metamorfose.

Hulp nodig bij jouw project?

Zie jij het totaal niet zitten om je interieur zelf aan te pakken? Ben je van nature helemaal niet handig, of heb je geen gevoel voor woninginrichting? Dan kun je natuurlijk ook iemand inhuren die daar wél verstand van heeft. Bij Suver Wonen hebben ze niet alleen een groot assortiment meubels en andere woninginrichting, ze kunnen je ook nog eens helpen om van jouw woning een prachtig modern en samenhangend geheel te maken. Samen met één van hun interieurstylisten creëer je een plek waar je je weer helemaal thuis voelt!