Ga naar de inhoud
Home » Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

Wist je dat veel goedkope matrassen net zo goed of zelfs beter zijn dan dure matrassen? In deze blog leggen we je uit hoe dat komt en hoe jij het beste matras scoort zonder hier te veel geld aan uit te geven. Lees snel verder en wie weet slaap jij volgende week al op het matras van je dromen!

Een duur matras is geen goed matras

Goedkope matrassen zijn soms net zo goed als dure varianten. Maar hoe kan dat? Je zou toch denken dat het materiaal dan beter is? Nee hoor, vaak betaal je extra voor een merk. Sterker nog: soms zijn matrassen wel drie keer zo duur als er een merk op staat! Daarom is het belangrijk om goedkope matrassen niet af te schrijven, maar naar de kenmerken te kijken.

Welk matras past bij jou?

Wat voor jou een goed matras is, kan voor iemand anders dat niet zijn. Je moet dus eerst uitzoeken welk matras goed bij jou past. Zo kiezen mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben en veel zweten voor koudschuim of pocketvering matrassen. Voor mensen met lichamelijk klachten is traagschuim vaak een betere keus. Er zijn ontzettend veel goedkope matrassen online te vinden die in deze categorieën vallen.

De eigenschappen van een goed matras

Binnen de bovenstaande categorieën zijn er nog een aantal factoren waar je je keuze op kunt baseren. Zo is natuurlijk de ondersteuning die het matras biedt erg belangrijk. Check bijvoorbeeld hoeveel pockets een pocketvering matras heeft en of die verdeeld is in ‘comfortzones’. Bij matrassen van schuim is de veerkracht erg belangrijk. Daarnaast wil je bij goedkope matrassen misschien de volgende punten bij langs gaan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Tot slot heb je zelf ook invloed op de kwaliteit van jouw matras. Voor dure én goedkope matrassen geldt dat hoe beter je het matras onderhoudt, hoe langer je er plezier van beleeft. Je doet dit door je matras na het slapen te luchten, regelmatig te stofzuigen, de wasbare delen te wassen én, als dat mogelijk is, het matras maandelijks te draaien. Daarnaast kun je je matras extra beschermen met een molton en een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

Goedkope matrassen van de allerbeste kwaliteit koop je bij Matrasconcurrent. Deze webshop is een goed voorbeeld van een webshop waar je niet extra betaalt omdat het matras een merknaam heeft. Alle matrassen komen namelijk regelrecht bij de (Nederlandse) fabrikant vandaan. Matrasconcurrent bestaat al ruim 35 jaar en weet hierdoor precies aan welke eisen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga naar Matrasconcurrent en scoor het beste matras tegen de laagste prijs!