Ga naar de inhoud
Home » De unieke voordelen van een click pvc vloer

De unieke voordelen van een click pvc vloer

Wil jij jouw huis echt een update geven? Dan is een nieuwe vloer vaak een snelle en relatief betaalbare manier om dat te realiseren. Maar in het huidige vloerenlandschap is er zoveel te krijgen, dat je al snel verdwaald raakt: waar moet je voor kiezen, en waarom? In een gemiddelde bouwmarkt ga je van hout naar laminaat en van tapijt naar kurk. Wat is voor jou de goede keuze? Om je wat te helpen in je zoektocht, zoomen we vandaag in op één van de populairste vloersoorten van de laatste jaren: click pvc. Waarom staat dit type vloer zo enorm in de belangstelling en waarom zou je hiervoor kiezen? Wij zochten het voor je uit!

1) Te krijgen in verschillende stijlen en patronen

Van veel moderne pvc vloeren zou je niet zeggen dat de grondstof daadwerkelijk pvc is. Het grootste voordeel is dat je pvc werkelijk elke look mee kan geven die je maar voor ogen hebt. De looks van een echte houten vloer, zonder intensief onderhoud? Of een betonvloer waar je geen koude voetjes op krijgt? Het kan allemaal met click pvc. De matte afwerking laat ieder patroon schitteren, en tegenwoordig zijn de dessins zo realistisch dat je er zelfs nerven of andere structuren in terug kunt zien. Net echt!

2) Makkelijk te leggen

Een click pvc vloer leggen kan iedereen die niet met twee linkerhanden geboren is. Met andere woorden: iedereen die een beetje kan klussen, kan ook een click pvc vloer aanbrengen! Het handige kliksysteem maakt dit zelfs voor de beginnende klusser een fluitje van een cent: de planken sluiten naadloos op elkaar aan en klikken met een simpele beweging rotsvast in elkaar. Moet je planken op maat maken? Dan snijd je ze af met een stanleymes of een pvc-zaagje. Om jouw nieuwe pvc vloer te leggen hoef jij geen vakman meer in te huren!

3) Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Click pvc is opgebouwd uit meerdere lagen oersterk materiaal, waardoor je vloer nagenoeg onverwoestbaar wordt. Spelende kinderen, drukke huisdieren, hoge naaldhakken: niets is te gek voor deze vloer! Hij is gemaakt om het leven van alledag moeiteloos te weerstaan. Je vloer zal er na enkele jaren nog precies zo uitzien als de dag dat je hem gelegd hebt, en daar hoef je nauwelijks onderhoud voor te plegen. Gewoon wekelijks de stofzuiger erover en een enkel dweilrondje is genoeg om je vloer in topconditie te houden!

4) Geluiddempend en waterdicht

De waterdichte afwerking van een click pvc vloer maakt hem geschikt voor eigenlijk bijna elke ruimte in huis. Zelfs de natte ruimtes zoals de keuken en de badkamer! Een glas drinken gemorst? Het vormt geen enkel probleem, en ook andere ongelukjes met water hebben geen enkele invloed op de staat van je vloer.

Wat weinig mensen weten, is dat pvc ook nog eens bijzonder geluiddempend werkt. Dat maakt het ook bijzonder geschikt voor gehorige appartementen, of in huizen waar je veel last hebt van onderling geluid. De bovenlaag van een click pvc vloer neutraliseert het contactgeluid en geeft je meer rust in huis.

5) Vloerverwarming? Geen probleem!

Steeds meer huizen worden tegenwoordig uitgerust met vloerverwarming. Heerlijk evenredige warmte, en geen zichtbare radiatoren meer in huis: geweldig! Het is natuurlijk wel van belang dat je vloer afgestemd is op het gebruik van vloerverwarming: de warmte moet goed doorgegeven worden, en de vloer moet geen schade ondervinden van het uitzetten en krimpen van je vloer door de temperatuursverschillen. Goed nieuws: click pvc kan het allemaal aan en is uitstekend te combineren met vloerverwarming!

Jouw adres voor je click pvc vloer

Ben jij helemaal overtuigd en wordt jouw volgende vloer inderdaad een click pvc vloer? Dan wil je een betrouwbaar adres, waar je ruime keuze hebt uit verschillende soorten pvc vloeren tegen een scherpe prijs. Dat adres hebben we voor je! Bij Online Vloershop kies je uit een groot assortiment click pvc vloeren van gerenommeerde merken. En je betaalt altijd een gegarandeerd de laagste prijs!