Ga naar de inhoud
Home » De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

Als je een huis gaat inrichten, ben je geneigd te focussen op de grote gebaren: de kleur van de muren, de keuze van de juiste meubels, een nieuwe keuken of vloer. Terwijl details juist ook zo belangrijk zijn! Wat heel veel mensen overslaan of simpelweg vergeten in de inrichting van hun huis, is het kiezen voor stijlvol schakelmateriaal. Toch loont het zeker de moeite om hier aandacht aan te besteden: je kunt niet zonder schakelaars en stopcontacten in het dagelijks leven, dus waarom zou je kiezen voor lelijke of nietszeggende exemplaren? Een kleine investering van tijd en geld maakt al een heel verschil!

Een belangrijk detail in ieder interieur

Het begint ermee dat veel mensen onderschatten welk effect schakelmateriaal op de rest van het interieur heeft. Want neem het van ons aan: je kunt een ruimte nog zo stijlvol inrichten, laat je de lelijke oude stopcontacten van vijftig jaar geleden zitten, dan kun je net zo goed álles bij het oude laten. Kleine details als een stopcontact of een lichtschakelaar lijken misschien onbelangrijk, maar verkeerd gekozen kan het echt een smet op een verder stijlvolle ruimte zijn. Het is dus echt de moeite om hier aandacht aan te besteden in je inrichting!

Van opbouw naar inbouw

Heb jij nog opbouw schakelaars en stopcontacten in huis? Dan is dit het eerste wat je zou moeten aanpakken. Dit is namelijk hopeloos ouderwets! Leidingen en aansluitingen die op de muur aangebracht zijn in plaats van erin gefreesd, zijn een enorme afleiding en niet bepaald een sieraad voor je huis. In modernere huizen is dit vaak beter aangepakt door de leidingen en schakelaars wel in de muur te frezen. Met als gevolg: strakke muren, zonder afleidende details die in de weg zitten.

Opbouw schakelaars omzetten naar inbouw materialen is wel een ingrijpende klus, maar het is de moeite absoluut waard. Handige tip: je kunt hierbij ook gelijk de plaatsing van je stopcontacten aanpassen. Van midden op de muur en vol in het oog, naar 30 cm van de vloer en uit het zicht!

Handige functies

Ga je voor nieuw schakelmateriaal, dan kun je ook de functionaliteit van je huidige schakelaars en stopcontacten eens onder de loep nemen. Werkt alles wel op de manier die bij jouw huishouden past? Of kun je nog verbeteringen aanbrengen? Vaak is er met nieuwe technieken van alles mogelijk om het leven thuis makkelijker te maken. We geven je een aantal voorbeelden!

  • Door een stopcontact met extra USB-poorten te plaatsen, heb je nooit meer gebrek aan oplaadpunten. Ideaal: een plekje voor al je smartphones, tablets en andere mobiele apparaten!
  • Tast je regelmatig in het duister, op zoek naar een lichtschakelaar? Kies dan in die ruimte voor een comfortschakelaar met een bewegingsmelder, en het licht gaat vanzelf aan wanneer je de ruimte binnenkomt! Je kunt ook instellen wanneer het weer uit moet gaan.
  • Gezelligheid creëren in huis? Plaats dan eens een dimmer tussen de lichtaansluitingen in de woonkamer. Zo stel je de hoeveelheid licht gemakkelijk in en laat je het aansluiten bij het moment van de dag.

Helemaal anders: ga voor zwart

De meest neutrale kleur voor schakelaars en stopcontacten is al jaren wit of crème-wit. Maar heb je zin in iets helemaal anders? De laatste jaren is er ook steeds meer schakelmateriaal in het zwart te krijgen. Strak en mat, of juist elegant glanzend: zwart schakelmateriaal is helemaal van nu en geeft jouw woning een unieke uitstraling! Het geeft iedere ruimte in huis automatisch een aantal eyecatchers die erg bepalend zijn voor de sfeer in de kamer. Durf jij het aan? Skip het standaard wit en ga voor stijlvol zwart!

Wat zijn de beste merken?

Als je op zoek bent naar het beste merk voor je schakelmateriaal, dan kun je altijd bij Elektro-kopen.nl terecht. Daar verkopen ze namelijk uitsluitend producten van de allerbeste merken, tegen opvallend lage prijzen! Je kunt er terecht voor stopcontacten en schakelaars van Busch-Jaeger, Gira, Niko en Jung, maar ook Merten, Berker en Peha zijn breed vertegenwoordigd. Kwaliteit gegarandeerd, en je houdt ook nog geld over voor andere onderdelen van je interieur!