Ga naar de inhoud
Home » 3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

Hé jij daar, technisch specialist! Zit je al een tijdje in een baan waar je niet helemaal happy bent, of schreeuwt jouw leven gewoon om een nieuwe uitdaging? Als het bouwen aan langdurige projecten je niet afschrikt, kan de jachtbouw dan zeker interessant voor je zijn. Nobel werk, met luxueuze vaartuigen als eindproduct. Daar kan je zeker weten jouw ei in kwijt! Waarom jouw carrière verder zou moeten gaan in de jachtbouw? We geven je in dit artikel 3 supergoede redenen!

1. Je bouwt mee aan unieke schepen

Stel het je eens voor: elke dag ga jij aan het werk in een jachtwerf waar geleidelijk aan een enorm luxe schip opdoemt. Dat jij hebt helpen realiseren! Door het unieke ontwerp van ieder jacht is er veel maatwerk nodig: iedere klus is dus ook weer anders. En door het hoge prijssegment van jachten werk je hoe dan ook met mooie, hoogwaardige materialen. Je krijgt dus echt de kans om iets moois neer te zetten!

2. Specialistisch werk voor echte vaklui

Ben jij een echte nerd in jouw vakgebied? Mooi, dat kunnen we in de jachtbouw goed gebruiken! Door de aanzienlijke omvang van een jacht, zul je begrijpen dat er veel verschillende technische disciplines aan boord gehaald worden om zo’n schip tot stand te brengen. Waar jij je dus ook in specialiseert, je komt sowieso in aanraking met heel veel andere disciplines. Dat werkt fantastisch samen: niet alleen bouw je samen aan iets moois, je kunt ook makkelijk iets van elkaar opsteken!

3. Je werkt altijd aan meerjarige projecten

Een jacht is natuurlijk niet in een dagje gebouwd. Sterker nog: een gemiddeld jacht duurt zo’n 2-4 jaar om te realiseren. En dan hebben we het nog niet eens over de allergrootste modellen gehad! Dit betekent voor jou dat je altijd langdurig werk hebt als je in de jachtbouw werkt. Elk jacht is een meerjarig project, en in elke fase is er ander werk aan de winkel. Dat maakt het werk ook nog eens enorm veelzijdig, in welk specialisme je ook werkt.

Zin in een baan in de jachtbouw?

Heb je helemaal zin gekregen om aan de slag te gaan in de jachtbouw, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan Rispens je helpen. Als specialist in vacatures in de jachtbouw, scheepsbouw en interieurbouw hebben ze altijd een passende vacature in de jachtbouw voor vakmensen als jij. Vaak gaat het om uitzendwerk, met een goede kans op een vaste baan. Je vindt altijd een mooie stap voor het vervolg van jouw carrière!

Welke vacatures zijn er op dit moment?

Ben je benieuwd welke vacatures er op dit moment openstaan in de jachtbouw? Op de website van Rispens vind je altijd een actueel aanbod vacatures in de jacht- en scheepsbouw. Sorteer ze gemakkelijk op afstand, dan weet je zeker dat je niet te ver hoeft te reizen voor je werk. Bekijk snel het huidige aanbod vacatures op de site of schrijf je in als jouw droombaan er niet direct bij zit. De technisch onderlegde intercedenten van Rispens kijken graag met je mee!

Bekijk vacatures in de jachtbouw >