Ga naar de inhoud
Home » 3 creatieve marketing ideeën met golfkarton

3 creatieve marketing ideeën met golfkarton

Op zoek naar betaalbare ideeën ter promotie van jouw bedrijf? Met golfkarton maak je eenvoudig een statement, dat niet eens je volledige marketing budget hoeft op te slokken. Dit unieke materiaal leent zich fantastisch voor de leukste promotionele activiteiten tegen een redelijk budget. Binnenkort een beurs of event, en nog totaal geen inspiratie? In deze blog hebben we 3 creatieve ideeën voor je klaarstaan, waarmee je zeker weten de show gaat stelen! Ontdek de vele mogelijkheden die golfkarton je biedt.

Voordelen van golfkarton

Golfkarton is niet alleen enorm veelzijdig in gebruik, je laat er ook nog eens mee zien dat jouw bedrijf zich bewust is van zijn ecologische footprint. Wat je er ook van laat maken, het materiaal is volledig te recyclen en heeft dus geen negatieve impact op het milieu. Iets wat veel moderne bedrijven nastreven in hun overall strategie!

Naast milieuvriendelijk is golfkarton ook nog eens opvallend betaalbaar: je kunt er grote statements mee maken, zonder dat je er enorme bedragen voor uit hoeft te trekken. Het laat zich bovendien makkelijk opvouwen en hergebruiken: allemaal voordelen die het bijzonder praktisch en verantwoord in gebruik maken.

  • Goedkoop en toch stijlvol
  • Meerdere malen opnieuw te gebruiken
  • Makkelijk te bedrukken en op vorm te snijden
  • Simpel opvouwen en opbergen
  • 100% recyclebaar

1) Een sustainable zithoek

Heb je wel eens op een kartonnen fauteuil of bank gezeten? Het zit eigenlijk best lekker! Door een sustainable zithoek in je koffiecorner, beursstand of wachtkamer te plaatsen, laat je direct de milieubewuste kant van jouw bedrijf zien. Zet mensen aan het denken: waarom zouden meubels niet te recyclen moeten zijn? Van golfkarton kun je bovendien bijzonder stevige meubels laten maken, die een absolute eyecatcher vormen.

Je kunt je meubels natuurlijk laten bedrukken met een gezellig printje, met leuke slogans of gewoon met je bedrijfslogo. Maak een knus hoekje met meerdere fauteuils, een bank en een salontafel en geef mensen gelijk iets om over te praten!

2) Selfie time!

Selfies zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. En ze vormen een ideale manier om jouw bedrijf te promoten! Geef je mensen een leuke ‘prop’ om mee op de foto te gaan, dan zul je jouw marketing stunt binnen no time overal op social media terugvinden. En dat biedt natuurlijk kansen! Laat ze jouw bedrijf taggen en koppel een leuke winactie aan hun selfie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leuk selfies bij jouw evenement op met een draagbaar bord, of kies voor een grote staander met uitgesneden gaten voor iemands hoofd. Welk model je ook kiest, de foto’s worden ongetwijfeld hilarisch en mensen zullen zich jouw merk zeker weten herinneren!

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een kartonnen bord met uitsparingen is natuurlijk leuk om mee op de foto te gaan, maar het kan natuurlijk ook de nieuwsgierigheid prikkelen. Draai het eens om en laat mensen van buiten naar binnen spieken! Want wat als je mensen een unieke sneak preview geeft achter de schermen? Bijvoorbeeld bij een verbouwing, een lancering van een nieuwe collectie, of de start van een compleet nieuw bedrijf.

Dek alle ramen en glazen deuren af met kartonnen platen en laat alleen kleine kijkopeningen vrij, die je op verschillende hoogtes uit het karton laat snijden. De bedrukking maakt extra nieuwsgierig: wat is er hier aan de hand? Een grappige sneak peek, waar mensen het veel over zullen hebben!

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Kan jij niet wachten om met één van deze ideeën aan de slag te gaan? Of wil je ze allemaal gaan inzetten? Dan wil je met een betrouwbaar bedrijf in zee, dat deze golfkartonnen props met zorg voor je kan vervaardigen. Bij Megavista hebben ze jaren en jaren ervaring met de productie van hoogstaande kartonnen marketing materialen, en kunnen ze je dus uitstekend helpen! Van complete beursstands tot kartonnen meubels, en van posterborden tot ‘peephole’ kijkgat wanden: niets is hen te gek.

Ontdek de volledige collectie marketing materialen van Megavista, of laat je adviseren door één van hun specialisten. Ze helpen je graag de mooiste stunts voor te bereiden!